Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

*. Συνταγές ομορφιάς με μέλι.-


Μάσκα με γιαούρτι και μέλι για πλήρη ενυδάτωση

Από τις πιο απλές και παράλληλα ευεργετικές συνταγές. Θα χρειαστείτε μία κουταλία της σούπας γιαούρτι (όχι 0%) και μια αντίστοιχη κουταλιά μέλι, που καλό θα είναι να το έχετε ζεστάνει λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων για να ρέει. Ανακατεύετε μαζί τα δύο υλικά και απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπο. Το αφήνετε για ένα τέταρτο περίπου και το αφαιρείτε με χλιαρό νερό. Αν η επιδερμίδα σας είναι υπερβολικά ξηρή, τότε μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα του μελιού. Για λιπαρές επιδερμίδες συνίσταται και η προσθήκη μερικών σταγόνων από λάιμ.

Μάσκα μήλου για τα εγκαύματα από τον ήλιο:
 Βράστε και πολτοποιήστε ένα μήλο και αφήστε το να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε λίγο μέλι και ανακατέψτε το μέχρι να γίνει μείγμα. Απλώστε σαν μάσκα στην πάσχουσα περιοχή και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά.

Θρεπτική μάσκα με αβοκάντο και μέλι
Υλικά:
1/4 αβοκάντο
1 κ. γ. μέλι
2 κ. γ.  γιαούρτι
Δύο σταγόνες Άρωμα γιασεμιού
Ένα απαλό ύφασμα
Ετοιμασία: Λιώστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και προσθέστε ένα κουταλάκι της σούπας μέλι και 2 κουταλάκια γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε δύο σταγόνες από το άρωμα γιασεμιού. Ανακατέψτε πάλι και αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά. Βάλτε την μάσκα στο πρόσωπό σας και απλώστε την ώστε να γίνει λεπτή σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε την για δέκα λεπτά να δράσει και μετά βγάλτε την με ένα απαλό ύφασμα και άφθονο χλιαρό νερό.

Πίλινγκ
Οι καλύτερες λύσεις για την περιποίηση προσώπου και σώματος έρχονται απ’ ευθείας από τη φύση. Στην υπηρεσία της ομορφιάς «επιστρατεύεται» και το σιτάρι. Μπορείτε να φτιάξετε μόνες ένα φυσικό πίλινγκ που θα χαρίσει λαμπερή και αναζωογονημένη επιδερμίδα.
Αρκεί μόνο...

…Να ζεματίσετε για 3 λεπτά λίγο σιτάρι. Αφού το σουρώσετε, χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να το αλέσετε. Λίγα δευτερόλεπτα αρκούν, γιατί δεν πρέπει να πολτοποιηθεί.

Ζεστάνετε ελαφρά σε ένα μπρίκι λίγο μέλι. Στη συνέχεια προσθέστε το στο κομμένο σιτάρι και ανακατέψτε το. Το πίλινγκ σας είναι έτοιμο και κατάλληλο τόσο για το πρόσωπο, όσο και για το σώμα.

Απλώστε το και κάνοντας μασάζ με τα δάχτυλα, σε όποιο σημείο επιλέξετε, και αφήστε το για 5 λεπτά. Ξεβγάλετε με ζεστό νερό και σκουπίστε το πρόσωπό σας «ταμποναριστά» με μια απαλή πετσέτα.

πηγή 
http://www.thegreekz.com/forum/showthread.php?388415-%D3%D5%CD%D4%C1%C3%C5%D3-%CA%C1%CB%CB%D5%CD%D4%C9%CA%D9%CD-%C1%D0%CF-%C1%D0%CB%C1-%D3%D5%D3%D4%C1%D4%C9%CA%C1

1 σχόλιο: