Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

*. Εμπειρική Θεραπεία Νοζεμίασης απ΄την Ρουμανία και ενδυνάμωση της αποικίας.-

Προβληματιζόμενος από ανάρτηση συναδέλφου εδώ και μην γνωρίζοντας το προϊόν άρχισα να ψάχνω για τιμή στην Ελληνική αγορά και όχι μόνον Δεν μπόρεσα να βρω τιμή στην εγχώρια αγορά και έτσι δημοσίευσα την προηγούμενη ανάρτηση. Κατά την διάρκεια της έρευνας ''έπεσα'' (εδώ) και μου γεννήθηκε η επιθυμία να μάθω ακόμη περισσότερα. Έτσι ''μπήκα'' σε διάφορα forum κατά το πλείστον Ρουμανικά και μου δόθηκε η εντύπωση ότι οι συνάδελφοι εκεί έχουν αρκετά μεγάλο πρόβλημα με την νοζεμίαση. Εκεί χρησιμοποιούν ένα αλκοολούχο διάλυμα, το οποίο το ονομάζουν protofil και είναι αποκλειστικά από διάφορα βότανα. Παραθέτω την συνταγή που είναι του Dragos Gavrila

τα τέσσερα φυτά (1,2,3,8)είναι βασικά συστατικά

1), Marigold Κατιφές officinalis calendula ή καλέντουλα





2) coada soricelului Αχιλλαία ή χιλιόφυλλο ( Achillea millefolium )




3 )sunatoare –tulpina cu frunze (Hipericum Perforatum) σπαθόχορτο


4 ).menta –στέλεχος με φύλλα



5 ) tei τίλιο ή Τήλιο ή φιλύρα ή φλαμουριά


6 ) busuioc-tulpina+frunze+flori στέλεχος + φύλλα λουλουδιών βασιλικού Ocimum basilicum







8 ) .musetel-flori λουλούδια χαμομήλι



9 ). cimbru-tulpina si frunze μίσχοι και τα φύλλα θυμαρι (Thymus vulgaris)



10 ),pelin-cules , συγκομιδή αψιθιάς Μάιο Αρτεμισία (Αψιθιά) (Artemisia absinthum)


οι δυό καρποί 11 και 12 είναι φυσικές πολυβιταμίνες
11 ). maces καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς


12 ),catina, seabuckthorn ιπποφαές

13 ).lamaie 1 kg. λεμόνι σε 25litri σιρόπι

14 ),
tinctura de usturoi
, εκχύλισμα σκόρδου ( Allium sativum ) 2 cc σε 1 κιλό σιρόπι

15. suc de ceapa 5 cc.εκχύλισμα κρεμμυδιού ( Allium cepa ) σε 1 κιλό σιρόπι


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

a)150gr.de plante maruntite la 1 litru alcool de 70% α) 150gr. ψιλοκομμένα μυρωδικά, σε 1 λίτρο αλκοόλη 70
% (χωρίς λεμόνι,κρεμμύδι και σκόρδο)
b)se tin la macerat timp de 10-12 zile in sticla la intuneric, β) 10-12 ημέρες στο σκοτάδι σε γυάλινο βάζο ανακατεύοντάς το, που και που
c)se strecoara (restul de plante bune la sirop) γ) Το φιλτράρουμε παίρνοντας το βάμμα
d)tinctura obtinuta astfel se aduce la 40%prin dilutie cu apa distilata δ) Το βάμμα το αραιώνουμε με απεσταγμένο νερό έτσι ώστε να έχει μόνο 40% αλκοολη και λίγο ποιό κάτω.
e)se poate adauga si complexul de vitamine B vit.
Τροφοδοσία
se administreaza in modul cunoscut : 34δίνεται με τον
γνωστό τρόπο : 34 ml στο la 1kg turta sau 17 ml. 1kg ζαχαροζύμαρο ή 17 ml la 1 l. sirop. 1 λίτρο σιρόπι.

Σημ. το λεμόνι, το κρεμμύδι και το βάμμα σκόρδου δίδεται κατά την τροφοδοσία

Χορηγείται τόσο συχνά όσο απαιτείται με έναν όρο: το συνολικό ποσό που δίνεται σε μια οικογένεια δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 80 ml / έτος.

ΣΧΕΤΙΚΌ VIDEO ΕΔΩ


2η συνταγή  εδώ 

5 σχόλια:

  1. Πολύ καλή η έρευνα σας αγαπητέ Αναστάσιε, και πολύ πιθανόν η συνταγή του συνάδελφου απο τη Ρουμανία να είναι εξίσουν αποτελεσματική με το εμπορικό σκεύασμα Protofil. Η ουσία όλων αυτών των σκευασμάτων είναι ακριβώς αυτή για την οποία μιλάνε όλοι οι επιστήμονες: "καλές τροφές για τα μελίσσια που θα ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα κι όχι ζάχαρες και φθηνά υποκατάστατα του εμπορίου". Μπράβο για την ανάρτηση αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε μ' αρέσεις που εχεις ανησυχο πνευμα και ψαχνεσαι. μπραβο σου και συνεχισε ετσι να μοιραζεσαι τις ιδεές σου με αμοιβη ένα ακομη κλικ στο blog σου.
    πολλα 73. sv2aok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή δουλειά μπράβο σου και σ ευχαριστούμε πολύ.
    Έτσι για την ιστορία θα σας πω τα εξής.
    Πριν περίπου πέντε χρόνια έπεσε στα χέρια μου ένα φυλλάδιο που έκανε λόγο για το protofil . Θέλησα και γω να μάθω περισσότερα και να το δοκιμάσω γιατί είχα πρόβλημα σοβαρό. Έτυχε τότε να κάνουμε κάποια σεμινάρια και ρώτησα την εκπαιδεύτρια αλλά μ απογοήτευσε όταν μου είπε πως δεν γνώριζε τίποτα και πως πρώτη φορά το ακούει. Βρήκα την άκρη μετά από πολύ κόπο .
    Έστειλα ένα mail στην κυρία Aneta Mardare στο animardare@yahoo.com και έλαβα μια αναλυτική ενημέρωση επίσημη από το institute for research and development in apiculture Bucharest Ficusului 42 sector 1 .Μου υπέδειξαν και κάποιο τρόπο που μπορούσα να το προμηθευτώ πολύ ευγενικά και πρόσχαρα. Το προμηθεύτηκα και το δοκίμασα με πολύ καλά αποτελέσματα. Αν θυμάμαι καλά εκτός αυτών που περιγράφεις και με πολύ ωραίες εικόνες μας τα παρουσιάζεις ανάφερε και την τσουκνίδα. Τώρα μετά από τόσα χρόνια και στην Ελλάδα μας γίνετε λόγος για πρώτη φορά επίσημα. Ποτέ όμως δεν είναι αργά.
    Και πάλι σ ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεοδόσης σε αυτην την συνταγή δεν υπάρχει η τσουκνίδα.Υπάρχει και άλλη που θα αναρτηθείκαι περιέχει τσουκνίδα (Η τσουκνίδα είχε πολλές πρακτικές χρήσεις στο παρελθόν, ως διατροφικό και φαρμακευτικό βότανο. Οι παλαιότεροι τη χρησιμοποιούν ακόμα και τη σέβονται για την προσφορά της συστήνοντας τη ανεπιφύλακτα στους νεότερους. Το φυτό περιέχει βιταμίνες Α, Β, C και σίδηρο, κάτι που καθιστά το χυμό του ανεκτίμητο.)από tsai.gr)Πάντως οι Ρουμάνοι ασχολούνται παρα πολύ με τα βότανα.Για το protofil διαβασα μόνο σε μια ερευνα στην Γαλλία που το μνημονεύει.Εγώ παντως ειμαι στην κατασκευή και θέλω να δοκιμάσω σε ενα απο τα δυο μελισσακια που ειναι αυτην την στιγμη αδύνατα για να τα συγκρίνω, αν τα προλάβω και δεν χαθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή