Σάββατο 17 Απριλίου 2010

*. 5ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος".


Τα πάντα πλέον είναι έτοιμα για την μεγάλη διοργάνωση του 5ου Διεθνή Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο και περιλαμβάνει, τη μεγάλη διαδρομή των 42χλμ. από την πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας την Πέλλα, μέχρι την σύγχρονή, την Θεσσαλονίκη (ώρα εκκίνησης 8.30 π.μ. από την κεντρική πλατεία του Δήμου Πέλλας), καθώς επίσης και αυτές των 10 χλμ. (ώρα εκκίνησης 9.30 π.μ. από το Δημοτικό στάδιο των Αμπελοκήπων), των 5 χλμ. (ώρα εκκίνησης 9.30 π.μ. από το κατάστημα της Adidas στην οδό Μοναστηρίου) και των 1.000μ. (ώρα εκκίνησης 10.15 π.μ., επί της παραλιακής οδού μεταξύ της πλατείας Αριστοτέλους και του Λευκού Πύργου), στην οποία θα συμμετέχουν εκατοντάδες μικρά παιδιά που φοιτούν στην Δʼ, Εʼ και ΣΤʼ τάξη Δημοτικών Σχολείων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον μαραθώνιο

Την Κυριακή λόγω διεξαγωγής του 5ου Διεθνούς Μαραθώνιου δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή τους και την ασφάλεια των δρομέων, από ώρα 06.00΄ θα απαγορευτεί η στάθμευση και από ώρα 08.00΄ η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων, όπως αυτό αναφέρεται παρακάτω:
- Στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης -ʽΕδεσσας, από τα όρια του Νομού Πέλλας μέχρι τη Χαλκηδόνα (σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος).
- Από τη Χαλκηδόνα μέχρι την πόλη της Θεσσαλονίκης, (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσ/νικη) και στις παρακάτω οδούς : Λεωφόρο Κ. Καραμανλή-Ιωνίας (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη) Νέα Μοναστηρίου (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας) Μοναστηρίου (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας, εκτός του τμήματος αυτής από την οδό Γληνού –Τρεις Γέφυρες- έως και την οδό Αγίας Παρασκευής, όπου ο αποκλεισμός θα γίνει σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος) Πλατεία Δημοκρατίας, Δωδεκανήσου, Σαλαμίνος, Ν. Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, Βασ. Γεωργίου Β΄ (μόνο στις δύο δεξιές, κατά τη φορά κίνηση των οχημάτων, λωρίδες κυκλοφορίας) είσοδος στο πλακόστρωτο- άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.
- Επίσης από ώρα 06.00΄ , θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση, καθώς και η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στην οδό 28ης Οκτωβρίου-Δήμου Αμπελοκήπων- (από την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως την οδό Μ. Αντύπα) ενώ από τις 06.00΄ θα απαγορευτεί η στάθμευση και από τις 08.00΄ η κυκλοφορία και στάση στις οδούς Μ. Αντύπα (από Καραολή & Δημητρίου μέχρι Θ. Χατζίκου) και Αγαμέμνονος-Δήμου Ευόσμου-.
- Οι Περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.
- Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου την 16.00΄ ώρα.
- Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν όλη τη διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων

Θα υπάρχει υποστήριξη κατά την διάρκεια του αγώνα από την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών και θα υπάρχουν και αλλοι συνάδελφοι μου για την κάλυψη του Μαραθωνίου αγώνα.Αύριο θα αναρτηθούν και οι δέουσες φωτογραφίες από το 21,1 Km στο ύψος του Δήμου Αγίου Αθανασίου.

πηγή : http://www.rthess.gr
http://www.alexanderthegreatmarathon.org/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου