Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

*. Λυχουδιές με μέλι.-



Μελωμένος ανθότυρος με φιστίκια Αίγινας
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα):
• 300 γρ. ανθότυρο Κρήτης
• 100 γρ. μέλι από άνθη
• 100 ml. ρακί
• 50 γρ. φιστίκια Αίγινας καθαρισμένα
• 1 κουτ. σούπας κανέλα σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανακατεύουμε τον ανθότυρο με τη μισή ποσότητα κανέλας, τα 2/3 του μελιού και το 1/3 του ρακί.
2. Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια Αίγινας και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
3. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά.
4. Στο μεταξύ, φτιάχνουμε ρακόμελο, ζεσταίνοντας σε ένα μπρίκι τις υπόλοιπες ποσότητες ρακί και μελιού.
5. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε στο πιάτο το μείγμα ανθότυρου, πασπαλίζουμε με φιστίκια Αίγινας και περιχύνουμε με το ζεστό ρακόμελο.
Της Κατερίνας Νικολακούλη


Μους σοκολάτας με μέλι

Υλικά

• 300 γρ. κουβερτούρα
• 100 γρ. μέλι
• 4 ζελατίνες
• 150 γρ. γάλα
• 100 γρ. ζάχαρη
• 500 γρ. σαντιγί

Εκτέλεση

• Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και προσθέτουμε το γάλα (το οποίο το έχουμε ζεστάνει με τη ζάχαρη και έχουμε ρίξει και την ζελατίνα την οποία έχουμε μουλιάσει σε νερό). Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μέλι.
• Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα και ανακατεύουμε με την
σαντιγί.
• Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκι και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 24 ώρες.


Παραδοσιακό Σκαλτσούνι Θάσου


Χιονισμένα γλυκίσματα με άχνη ζάχαρη και γέμιση με φρούτα και μέλι

Υλικά

• 700 γρ. αλεύρι μαλακό (τύπου 70%)
• 260 γρ. ηλιέλαιο
• 60 γρ. χυμό πορτοκάλι
• 60 γρ. νερό
• 60 γρ. άχνη ζάχαρη
• 10 γρ. baking powder
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 5 γρ. κανέλα σκόνη

Για τη γέμιση

• 100 γρ. καρύδια τριμμένα
• 50 γρ. φρούτα καραμελιζέ
• 100 γρ. μέλι

Εκτέλεση

• Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και το αλεύρι στην λεκάνη και ζυμώνουμε καλά.
• Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε στο χέρι και δίνουμε σχήμα στρόγγυλο. Τα πατάμε στον πάγκο να ανοίξουν, βάζουμε την γέμιση με ένα κουταλάκι στο κέντρο και κλείνουμε όπως τα μπουρεκάκια.
• Τα τοποθετούμε ανάποδα σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180ο C μέχρι να ροδίσουν καλά.
• Αφού ξεφουρνίσουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και γαρνίρουμε με άχνη και λίγη κανέλλα. Τα σκαλτσούνια μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα

Πηγή http://www.nline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου