Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

*Μαχαίρι ατμού.(Μέρος Α΄) .-

Έχω την τύχη, δίπλα απ΄την πολυκατοικία που μείνω, να υπάρχει μια εταιρία που δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, την κατασκευή και διάθεση θερμαστρών πετρελαίου και ξύλου με την επωνυμία «ALFATHERM».Έτσι κάθε φορά που έχω να κατασκευάσω κάτι , προστρέχω εκεί γιατί υπάρχουν σύγχρονα ψαλίδια κοπής λαμαρίνας, ηλεκτροπόντες και όλα τα καλά . Τα αφεντικά, δυο αδέλφια, έχουν πάντοτε την διάθεση να με βοηθήσουν σε ότι χρειαστώ. Έτσι πήγα για ακόμη μια φορά , για να κατασκευάσω μαχαίρι ατμού για τον τρύγο .Έκοψα λαμαρίνα ιnοχ σε λωρίδα 60mm επί 280mm και μια ακόμη 50mm επι 260mm .Στην συνέχεια η πρώτη κόπηκε κυκλικά, ανοίχθηκαν δυο τρύπες 10mm και στρανζαρίστηκε σε γωνία 90 μοιρών .Η δεύτερη λωρίδα, στρανζαρίσθηκε περίπου και αυτή στις 90 μοίρες και κόπηκε με φάλτσο ώστε να εφαρμόσει όπως βλέπουμε στην φωτογραφία και πονταρίσθηκε για να μην παιδεύομαι στην κόλληση. Παραθέτω φωτογραφίες κατά στάδιο κατασκευής.


Όταν τελειώσει θα αναρτήσω το Β΄Μέρος।

η εγχείρηση πέτυχε άλλα ο ασθενής απεβίωσε।
Κατά την λειτουργία του δεν έκοβε οι λόγοι
α)Έγινε από ινοχ που κρυώνει γρήγορα
β)Το καπάκι όπου κυκλοφορεί ο ατμός είναι στενό με αποτέλεσμα να εχει περίπου 5-10χιλιοστά από την κόψει του μαχαιριού και δεν το ζεσταίνει πολύ

4 σχόλια:

 1. Γεια σου Τασο χρυσοχερη.
  Μια απορια τα δυο χαλκινα σωληνακια δεν επρεπε να ενωνονται μεταξυ τους?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γειά σου φίλε Φόρι.Οχι, γιατί θα κάνει είσοδο -έξοδο ο ατμός , άρα κύκλωμα εντός του μαχαιριού,Δεν χρειαζεται να μάθεις.Συγχόνως γίνεται και δεύτερο μαχαίρι για σένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είδες τι φίλο ΄εχεις Φόρη?
  Αντί να σου δώσει εξηγησεις , σου έφτιαξε ενα δεύτερο μαχαίρι μονο και μόνο για να έχει την αποκλειστικότητα της κατασκευής.
  Τάσο να φτιάξεις και άλλα για να τα δίνεις σε όποιον υποβάλει ερώτηση. Ηi Hi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τώρα που έχεις το μαχαίρι γρήγορα και την "πίτα".Καλούς τρύγους Τάσο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή