Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

* Τριπλοκυψελίδιο.






Αποφάσισα φέτος να παίξω με τριπλοκυψελίδια , γιαυτό κατασκεύασα δυο στον αριθμό και αν πάνε σύμφωνα με τις προβλέψεις μου θα κατασκευασθούν και άλλα Πήρα ένα πάτωμα και με τον γωνιακό τροχό τράβηξα δυο γραμμές σε τέτοιο βάθος ώστε το διαχωριστικό που θα μπει, να κλείνει απόλυτα το κάθε κυψελίδιο. Μπήκαν τα ανάλογα καπάκια, δόθηκαν δυο πορτάκια απ΄την μια πλευρά και ένα απ΄την άλλη, με τις ανάλογες σανίδες πτησεων-πορτάκια , τοποθετήθηκε πάτωμα και έγινε η βαφή της. Υπάρχει δυνατότητα να αφαιρεθεί το ένα ή και τα δυο διαχωριστικά με τράβηγμα προς τα επάνω του διαχωριστικού.

10 σχόλια:

  1. Μη βάζεις καπάκια,φτιάξε σίτες καλύτερα.Επίσης να προσέξεις το χώρισμα να κάθεται καλά στον πάτο και να μην αφήνει κενά γιατί θα αποτύχει το εγχείρημά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σακη εχω κανει αρκετα καλη δουλεια.Γιατι οχι καπακια αλλα σιτα??? Επανω απο αυτα τα καπακια που φενονται μπαινει το κανονικο καπακι κυψελης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τάσο δεν είναι θέμα ποιότητας εργασίας ,αλλά το μελίσσι θέλει αέρα και οξυγόνο.Όταν θα κόψεις παραφυάδες η θερμοκρασία θα είναι ανεβασμένη και αν δεν έχεις αερισμό θα σκάσει το μελίσσι.Επι πλέον με τις σίτες μπορείς να ρίξεις μια γρήγορη ματιά χωρίς να το καπνίσεις και χωρίς προφυλάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να μη παιδεύεσαι ,άνοιξε τρύπες με ποτηροτρύπανο, διαμέτρου ανάλογης του πλάτους του καπακιού και κάρφωσε σίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τασο γεια χαρα .
    Αν μπορεις πες περισσοτερες λεπτομεριες γιατι αυτο θα κανω και γω φετος με καμια 25αρια .Δηλαδη πως εκανες το χαραγμα στη κεψελη και πως στο πατο???επισης σε τι αποστασεις ποσο ειναι το παχος του ξυλου διαφραγματος,πως ενωσες τους πατους με τους οροφους κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μανο καλη σου μερα.Η κατασκευη εγινε σε κασα πατωματος, ετσι ειχα την δυνατοτητα να μπορω να το χαραξω με τροχο.Οι αποστασεις ειναι αν θυμαμε καλα 12,7 εκατοστα.δηλ. χωρισα το εσετερικο της κυψελης στα τρια. Το βαθος ειναι περιπου ενα εκατοστο τοσο οσο,το διαχωριστικο, να ειναι προσωπο με το επανω σημειο της κυψελης.Το παχος του διαφραγματος ειναι 3 ή 4 χιλιοστα. Το πατωμα δεν ειναι χαραγμενο διοτι θα επρεπε να το τοποθετησω, να το χαραξω με τον τροχο,και το ξαναβιδωσω πραγμα χρονοβορο.Παντως κατω δεν μου αφηνει κανενα κενο.Μανο κανε κλικ στις φωτο για να δεις λεπτομεριες.Πιστευω να σε κατατοπισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως ειναι καλυτερα κατα την γνωμη σας , να γινει, με βασιλοκελι, η με βασσιλισα σε καθε εα απο τα 3 κυψελακια? Εγω περσυ το εκανα με βασιλοκελι και εμεινα ευχαριστημενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατω στονπατο μπορεις να βαλεις δυο πυχακια μικρα με κενο οσο το ξυλινο διαφραγμα θα ειναι σταθερο μια χαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή