Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

* Επιθεώρηση - μερική απογοήτευση.




Σήμερα έκανα μια επιθεώρηση τα μελισσάκια μου, να δω εάν χρειάζονται ζαχαροζύμαρα και να δω τι κάνουν από καινούργιο γόνο .Μπήκαν γερά για τον χειμώνα, στην νέα τους τοποθεσία στο Αξιoχώρι, αλλά μέχρι στιγμής έχουν ''φάει' από πέντε κιλά ζαχαροζύμαρο.Σήμερα διαπίστωσα ότι έχουν πολύ λίγο γόνο ( καλύπτει δυο - τρία πλαίσια ) σε σύγκριση με άλλες χρονιές που ήταν στο περιαστικό δάσος της Θεσ/νίκης. Φέρνουν άφθονη γύρη (δειλά δειλά άρχισε η αμυγδαλιά) και έχουν και λίγο νέκταρ .Η απογοήτευση ήρθε σε ένα που δεν έχει καθόλου γόνο, ψευτοβούηζε, άλλα έφερνε λίγη γύρη (καλό αυτό) .Ίσως να μην συμβαίνει αυτό που όλοι φανταζόμαστε άλλα έδωσα φρέσκο γόνο και το μέλλον θα δείξει .Παρέα στο χωριό είχα τον δάσκαλο μου Τάσο (http://melitasos.blogspot.com/) και το ευχάριστο στην όλη υπόθεση είναι ότι το τσίπουρο και ο μεζές στο καφενείο του Νικόλα, παραμένει πάντα το ίδιο, άριστο .

5 σχόλια:

  1. Τάσο καλά είναι τα μελίσσια σου μην γκρινιάζεις.
    Που να δείς τι γίνεται στην περιοχή μου και ειδικά με δύο χωριανούς σου (Ντούσικο),άστα να πάνε.
    Βλέπω καλοπερνάτε εκεί,γι' αυτό και δεν έρχεσαι προς τα μέρη μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο τι προβλημα μπορει να εχετε εκει. Ειναι ποιο νότια.Ο φίλος μου ο melitasos που τα εχει προς την Ν Γωνιά εχει πανω απο τρια πλαισια γονο.Θα κατευω κατω γιατι το σκεφτομαι πολυ καιρο, να δω και τα αδελφια του πατερα μου.Θα συναντησω σιγουρα τον Παντελη,που ειναι ευκολο να τον βρω, και θα ζητησω το τηλ. σου για να σε γνωρισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα το ειδα το '' θα κατεβω΄΄ μου εβγαλε το ματι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τάσο να έρθεις να γνωριστούμε και να τα πούμε από κοντά.Ο Κόζιακας είναι ακόμη ασπρισμένος και το κρύο αρκετά τσουχτερό,άσε που δύο ημέρες τώρα μας ζάλισε και ο δυτικός που φυσάει ακατ'απαυστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν έχεις λίγα μελίσσια τροφοδότησε με πυκνό ζεστό σιρόπι 2 ζάχαρι 1 νερό στο οποίο έχεις βράσει λίγο χαμομήλι και δυόσμο, το σιρόπι ράντισέτο με ποτηστήρι σε μιά άδεια κηρήθρα και βάλτην κανονικά κάτω από το κηρόπανο,

    ΑπάντησηΔιαγραφή