Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

*.Άδειες πωλητών παραγωγών λα΄ι'κών αγορών.-


Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση παραγωγικής άδειας υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με όλα τα δικαιολογητικά στους Οργανισμούς λαϊκών αγορών Αθηνών - Πειραιώς και Θεσσαλονίκης κατά περίπτωση εφόσον κατοικούν ή διαμένουν μόνιμα στα διοικητικά όρια των Ν.Α Αθηνών – Πειραιά και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα ή στην οικεία Ν.Α. εφόσον κατοικούν στα διοικητικά όρια μιας εκ των υπολοίπων Ν.Α. της χώρας.


Οι δικαιούχοι των αδειών θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η άδεια ισχύει για 6 μήνες και ανανεώνεται για ίσο χρονικό διάστημα, περισσότερες φορές.


Δικαιούχοι είναι:

α) φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας, που έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την ιθαγένεια άλλου κράτους – μέλους της Ε.Ε., οι ομογενείς Βορειοηπειρώτες, οι ομογενείς Παλιννοστούντες από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. ή την περιοχή του Πόντου και οι υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα νόμιμα και αδιάλειπτα τουλάχιστον κατά τα τελευταία πέντε έτη και κατέχουν την προβλεπόμενη απόφαση χορήγησης ή ανανέωσης της άδειας διαμονής και είναι αγρότες – αυτοκαλλιεργητές, των οποίων το 50% τουλάχιστον του ετήσιου συνολικού εισοδήματός τους προέρχεται από γεωργική εκμετάλλευση. Εισοδήματα που προέρχονται από την εκμετάλλευση ακινήτων δεν λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό του εισοδήματος και δεν δημιουργούν κώλυμα για την χορήγηση της παραγωγικής άδειας.

Οι νέοι αγρότες (νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα) που δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος ηλικίας, δεν απαιτείται, να αποκομίζουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική εργασία το 50% του εισοδήματός τους, για τα δύο πρώτα συνεχή έτη.

β) Οι Πρωτοβάθμιες Συνεταιριστικές οργανώσεις ή αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών, προκειμένου να διακινήσουν προϊόντα των μελών τους, που δεν κατέχουν παραγωγική άδεια πωλητή λαϊκών αγορών.


Απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας σε αγρότες (μελισσοκόμους)

Ο ενδιαφερόμενος παραγωγός υποβάλλει αίτηση στον οικείο Δήμο ή Κοινότητα μαζί με τα παρακάτω δικαιολογητικά :

  • Αντίγραφο του εντύπου Ε9 της φορολογικής δήλωσης

  • Αντίγραφο δήλωσης εκτροφής.

  • Βεβαίωση επιτόπιου ελέγχου του υπαλλήλου της Δ/σης Αγροτικής Ανάπτυξης της περιοχής που βρίσκονται οι κυψέλες.

Μετά την εξέταση της αίτησης από τριμελή επιτροπή η οποία συγκροτείται σε κάθε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με απόφαση του Νομάρχη και η οποία αποτελείται α) από το Δήμαρχο ή τον Πρόεδρο του οικείου Δήμου β) από ένα γεωπόνο και γ) από τον Πρόεδρο του οικείου Αγροτικού Συλλόγου ή τον Αγροφύλακα δίνεται στο μελισσοκόμο μία βεβαίωση η οποία ισχύει για 20 ημέρες από την έκδοσή της και μαζί με τα παρακάτω δικαιολογητικά κατατίθεται στον Οργανισμό λαϊκών αγορών.


  • Αντίγραφο θεωρημένου βιβλιαρίου Ο.Γ.Α. ή βεβαίωση κλάδου κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ

  • Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης (Έντυπα Ε1 , Ε3 και Ε9) με όλες τις μεταβολές.

  • προϊόντα.

  • Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία ο αιτών θα αναφέρει ότι ασχολείται προσωπικά με την καλλιέργεια των προϊόντων, που θα διαθέσει στις λαϊκές αγορές και ότι αυτός ή κάποιο από τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς του, δεν έχει άλλη επαγγελματική ή παραγωγική άδεια για τις λαϊκές αγορές της χώρας ή το υπαίθριο εμπόριο, το ύψος της παραγωγής που θα διαθέσει στις λαϊκές αγορές και ότι το 50% του ετήσιου συνολικού εισοδήματός του προέρχεται από γεωργική εκμετάλλευση.

  • Την απόφαση έγκρισης του οικείου Νομάρχη για τη χορήγηση του Μελισσοκομικού βιβλιαρίου.

  • Αντίγραφο του ισχύοντος Μελισσοκομικού Βιβλιαρίου.

  • Βεβαίωση του Μελισσοκομικού Συλλόγου ή εφόσον δεν υπάρχει του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής της μόνιμης κατοικίας του (περί κατοχής μελισσοσμηνών)

  • Αποδεικτικά στοιχεία απόκτησης μελισσοσμηνών.


Κάθε παραγωγός ως φυσικό πρόσωπο δικαιούται μια μόνο παραγωγική άδεια , και έχει τη δυνατότητα για διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας να διαθέτει τα προϊόντα του σε λαϊκές αγορές της Περιφέρειας των Ν.Α. Αθηνών – Πειραιώς και Θεσσαλονίκης ή σε λαϊκές αγορές των λοιπών Ν.Α. της χώρας. Οι ημέρες με τις αντίστοιχες λαϊκές αγορές επιλέγονται από τον παραγωγό με σχετική αίτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου